chemie

Chemie en Taakverdeling

Een vraag die ons vaak word gesteld; wie schrijft nou eigenlijk de verhalen? Of anders gezegd; wat maakt ons nou eigenlijk tot een goed team?

Dat doen we samen.

Omdat onze hersenen totaal tegenovergesteld werken maakt dit ons tot een goed team. Op het begin kon dit wel eens botsen, de één wil linksom en de ander rechtsom. De één denkt zwart en de ander wit.. en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Elise schudt binnen vijf minuten hele verhalen uit haar mouw. En het leukste is, dit kan over de kleinste dingen gaan en toch kan ze er hele verhalen over schrijven. Ze beleefd alles op haar eigen manier met al haar zintuigen en onthoud de kleine details van bepaalde belevenissen. De verhalen worden hierdoor lang en druk zonder enige komma of punt.

Ruud is degene die het hele verhaal aanpast. Hij weet altijd precies de goede zinnen en leuke woorden overal bij te zoeken. Hij maakt een verhaal ook echt leuk om te lezen. Ook is Ruud ontzettend precies hierin, elke spatie moet goed zijn en elke komma op de juiste plek. Lichtjes opmaak gestoord zeg maar gerust.

De manier waarop we schrijven weerspiegeld ook precies onze persoonlijkheden. Elise is chaotisch en fantasierijk, "we zien het allemaal wel" daarintegen is Ruud rustig en heuze perfectionist. Hij wil de dingen geregeld hebben, alles onder controle hebben en zet daarmee de puntjes graag op de i.

Leuk voorbeeldje: Ruud wast zijn kleding 1 keer in de 3 dagen en vouwt alles altijd netjes op. Z'n horloge hangt elke avond netjes aan de leuning van het bed naast zijn buideltasje.

Elise daarintegen, wast iets als ze dat toevallig aan wil en haar kleren liggen overal door onze slaapgelegenheid op dat moment. 

Dit is de Chemistry die bij ons aanwezig is! 
Explorendo - Reis en Lifestyle Blog. Storytelling, fotografie en video. 

explorendo staat voor..
Staat voor "ultimate freedom". De Avonturen van Ruud & Elisabeth word verstevigd met de naam explorendo, afkomstig van het woord explore wat voor ons in het teken staat van ontdekking, en daarom als de rode draad kriskras door onze hele reis loopt. 

onze drijfveer..
explorendo.blogspot.com is een uit de hand gelopen hobby. We willen onze liefde voor het reizen en de ultieme ervaringen graag delen met een groter publiek. Daarnaast vinden we het schrijven van verhalen onverwachts leuk. 

questions..
Heb je vragen met betrekking op onze verhalen, fotografie of gebeurtenissen? Dan mag je ten alle tijden een berichtje achter laten. Wij zullen ons uiterste best doen om dit zo goed mogelijk te beantwoorden.


Wereld Reizigers

Wij zijn Ruud Wessels en Elisabeth Tjoink. Beide momenteel woonachtig over de hele wereld. Oorspronkelijk komen wij uit een rustig plaatsje genaamd Goor, in hartje Twente, wat in het verre oosten ligt van Nederland. 

The Gambia (waar het allemaal begon)
De cruciale beslissing viel in November 2014. In ditzelfde jaar hebben we een geweldige reis gemaakt naar een derdewereld land: The Gambia. Achteraf bleek dit de ultieme test te zijn geweest. De gehele maand dat we in dit land hebben mogen verblijven hebben wij ons verbaast over de ontwikkelingen hier, die nauwelijks vooruit kwamen. Het bijzondere hier van was dat de mensen heel erg tevreden, gastvrij en vrolijk waren. Maar ook het reisgedeelte was fantastisch, het voelde alsof we dit al jaren deden. Dan is alles toch duidelijk. We hadden besloten om alles achter ons te laten en de wereld te gaan verkennen met alleen een fatsoenlijke backpack waar ons hele hebben en houden in zit.facts during our trip

* Op 11 April 2015 was het dan zover. De bewuste keuze; een enkeltje de wijde wereld in. Met als eerste bestemming Bangkok, Thailand. 

* Via Zuidoost-Azië trekken we dwarsdoor Nieuw-Zeeland en Australië(down under)

* Al reizend blijven we deze pagina bijhouden voor de thuisblijvers en andere reis-liefhebbers. 

* Doelbewust hebben we ervoor gekozen als "spreekwoordelijke" nomaden te leven. Wat hierna zal gebeuren is allemaal nog een groot vraagteken. Voorop staat dat we dezelfde passie en liefde met elkaar delen; reizen en de mooiste avonturen met elkaar delen. 

* We zijn verliefd geworden op het reizen en zijn nog lang niet klaar!

* Wij gaan eind April 2016 naar Australië. Onze Working Holiday Visa is binnen! 

* Inmiddels 388 fans op facebook!

* Elise gaat zich richten op Fotografie! (Fotografie toegevoegd aan de pagina)


* Social media aandacht is groeiende. We hebben al meer dan 12.000 hits gehad op onze pagina!