8/13/2015

video ➤ afscheid nemen van de motors

VIDEO | Afscheid nemen van onze motors


Het moment is nu echt aangekomen, afscheid nemen van de motors.Wat hebben wij te gekke tijd met deze twee race monsters gehad! Van heerlijk genieten, de vrijheid voelen tot in de meest bizarre omstandigheden terechtkomen.


Drie keer gevlucht voor de vietnamese politie(adrenaline shock)! Om de dag, soms meerdere keren pech hebben op de meest onmogelijke plekken. Hoeveel tijd we wel niet bij een mechanic hebben doorgebracht. Bij elke mechanic ging het ongeveer hetzelfde; ze spreken geen woord engels, lachen om ons omdat ze nog nooit een westerling hebben gezien, willen aan Ruud z'n baard zitten en ik krijg een ranzig kopje thee waar de hele familie al uit heeft gedronken.. een hele nacht door een onwijs harde storm moeten rijden zoekend naar een slaapplaats.. door de mooiste en meest betoverende natuur ooit cruisen in het noorden van Vietnam.. het hectische verkeer in Hanoi trotseren, overal doorheen slingeren.. op snelwegen rijden waar het op lijkt dat apen de vrachtwagens en bussen besturen.. (heel wat hatelijke blikken en gebaren uitgedeeld)

Dat we dit hebben mogen doen, hoe deze optie tot leven is gekomen, dit allemaal kort samengevat kom je uit bij: de leven, puur geluk. We zijn er ook van overtuigd dat het motorrijden in 't algemeen zeker een staartje gaat krijgen. Rijden op zo'n ding geeft je vleugels, "complete freedom". De natuur heeft hier natuurlijk een handje bij geholpen. Adembenemende afdalingen en bloedstollende uitwijk manoeuvres door de welbekende waterbuffels die midden op de weg staan.

Het meest avontuurlijke tijdperk in ons leven is tot zo ver voorbij. Ik ben zo onwijs trots dat we zonder motorrijbewijs of enige ervaring, het er zonder ongelukken van af hebben gebracht. Zoveel tegenslagen en teleurstellingen te verwerken gehad maar toch weer als een hecht team elkaar er doorheen trekken en uiteindelijk hebben we de meest bijzondere ervaringen van ons nu nog 'jonge' leven opgedaan.

Èèn ding is zeker, er staat ons nog heel wat te wachten in de rest van de wereld.

Hier een compilatie over onze geweldige tijd in Vietnam

Reacties