5/20/2015

deel 5 ➤ thom's elephant camp


Deel 5 | Thom's Elephant Camp

Omdat wij zo'n super gaaf once in a lifetime avontuur meegemaakt hebben met olifanten konden we niet langer wachten om dit op deze manier met jullie te delen. Uiterraard buiten onze welbekende verhalen om. Geniet ervan! 


Thom's Elephant Camp, Pai

We hebben eerst goed gekeken waar we onze dag met olifanten zouden gaan doorbrengen. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij Thom's Elephant Camp. Thom's Elephant Camp in Pai is het eerste kamp in Thailand waar bezoekers kunnen rijden op olifanten zonder bankjes (met bankjes is namelijk erg pijnli...jk voor de olifanten). Bij veel olifantenkampen worden de dieren slecht verzorgd. Ze worden vaak alleen maar gebruikt als toeristische attractie en zijn ook hiervoor aangeschaft (bij de ouders weggehaald uit het wild).

Bij Thom's Elephant Camp zijn er geen olifanten zomaar ergens weggehaald. Vroeger gebruikten ze de olifanten om het land te oogsten op hun boerderij maar aangezien ook hier de technologie niet stil heeft gestaan, hebben ze hier nu machines voor. De olifanten zijn altijd gebleven. Om 08.00 uur vroeg in de ochtend zouden we worden opgepikt bij onze bungalow, dit werd al snel 08.30 (Thaisen en aan tijden houden komt niet vaak voor). We zijn de dag begonnen met bamboo raften, lekker met de stroming mee varen door het rustige en mooie Pai. Vlak voor de finish kwamen we vast te zitten op een stuk of wat rotsblokken en houten planken. Een heel gedoe midden op de rivier maar we zijn uiteindelijk weer los gekomen en konden rustig het droge op. 

Eenmaal terug op het Kamp ging het dan beginnen. Wij kregen de olifant 'Ot'. Ot tilt zijn voorbeen de lucht in en helpt ons hiermee met opstappen, een been op zijn poot en klimmen maar. Wauw wat zaten we hoog, nooit verwacht dat olifanten in het echt en van dichtbij zo inmens groot zouden zijn. Af en toe was Ot behoorlijk ontdeugend, overal waar ook maar een boom stond begon ze gelijk te eten. De verzorgster van Ot had ons al snel een paar commando's geleerd (in het Thais), zoals "Ot BAJ" ofzoiets, wat vooruit betekende. 

We hebben eerst een stuk door de bergen gereden en daarna richting de rivier. Olifanten vinden water geweldig, we waren nog niet in de rivier of Ot had haar slurf vol water gesnoven om ons compleet nat te spuiten en zichzelf lekker af te koelen. Het was één groot watergevecht tussen Ot en ons. We konden alles met haar doen, ze vond het heerlijk om te spelen. Ze luisterde ontzettend goed en via allerlei commmando's hebben we zelfs een stukje rodeo gereden, op een olifant wel te verstaan. We konden allebei niet meer stoppen met lachen, hoeveel je kan genieten van deze mooie beesten. 

Terug op het Kamp hadden we haar gevoerd om haar te bedanken voor de tocht. 

We mochten na de rit badderen in de hot tub, dit water komt vanaf the Pai hotsprings. Heerlijk! Als afsluiter gingen we Thais lunchen en afscheid nemen van Ot.

Wat een geweldige ervaring.Liefs


...
Reacties