6/17/2015

deel 8 ➤ vang vieng, laos

Deel 8 | Vang Vieng, Laos

Vang Vieng ligt in een bocht aan de oostoever van de rivier Nam Song. Het is een dorp waar de tijd had stil gestaan totdat het ontdekt werd door toeristen. Onze tijd in Vang Vieng is ontzettend snel gegaan, we zijn hier ongeveer een week verbleven. Vang Vieng is een klein feest stadje met veel kroegjes en restaurantjes. Om dit feestgebeuren heen ligt een prachtige natuur. We hebben onze ogen constant uitgekeken. De natuur is hier veel ongerepter dan in Thailand.

Vang Vieng bezit veel natuurwonderen zoals The Blue Lagoon. Helderblauw bergwater waar je je de hele dag kan vermaken. Er staat een grote boom aan het water met twee grote takken, vanaf deze takken kun je het water inspringen. De Chinese toeristen waren ook hier volop aanwezig met zwemvesten. We hoorden later van jongens uit Canada dat de chinezen en japanners allemaal een beroemdheid in Azië nadoen. Alles wat hij in zijn documentaires doet, moeten hun op precies dezelfde manier doen op dezelfde plek. Zo is deze beroemdheid ook bij de Blue Lagoon geweest en van de boom in het water gesprongen.

Immens grote bergen met hierin grotten, we hebben de Sok Say grot bezocht. Er stond een bordje met daarop geschreven 'Welcome to Sok Say Cave, discovered: 01-01-14' Bij de ingang zat een wat ouder vrouwtje en een jongen van een jaar of 15. Niemand kan hier Engels dus het is nogal handen en voeten werk. We hadden geen idee wat ons te wachten stond maar het entree bedrag was maar 1 euro dus we besloten maar eens een kijkje te gaan nemen. We kregen allebei een lampje mee welke we op ons hoofd konden zetten. Op het laatste moment vroeg de vrouw of we misschien een guide(gids) nodig hadden, goddank konden ze dit wel in het engels zeggen. De gids zat bij het entree geld in. Het lopen in de grot was eerst doodeng, we moesten door hele smalle paden van rotsen naar beneden en af en toe kruipend verder omdat de hoogtes maar een halve meter hoog waren. Bij mij kwamen de claustrofobie gevoelens tot leven en Ruud was bang dat er beesten in de grot zaten, de jongen van 15 (onze guide) huppelde door de grot alsof het zijn tweede huis was.

Het klauteren door de grot was het zeker waard, overal hingen grote pegels en alles glinsterde in de grot, het leek wel alsof de grot uit diamanten bestond.

Het Tuben waar Vang Vieng bekend om staat (met een grote band over de Nam Song rivier dobberen) hebben wij overgeslagen. We hoorden dat veel toeristen hierdoor om het leven zijn gekomen. In 2011 waren er 20 toeristen verdronken!  Het is hier nu regenseizoen dus het water in de rivier staat hoger dan normaal, wat het tuben nog gevaarlijker maakt.

De motor!

Wat wij hier voornamelijk hebben gedaan is bezig zijn met het kopen van onze motor! Het leek ons ontzettend gaaf om vanaf hier verder te gaan per motor. In een busje zie je bijna niks van dit prachtige land en wordt je alleen maar van A naar B gebracht. We willen het land voelen, proeven en alles meemaken. Langs de eeuwenoude dorpjes ver weg van het toerisme kennismaken met de verschillende stammen welke hier nog steeds leven. Ja, na veel dagdromen waren we eruit, dit is de manier hoe wij verder willen reizen. Via via hadden we iemand gevonden die een gebruikte motor te koop had staan. We zijn er zo'n 4 dagen mee bezig geweest totdat alles 'goed' was. De Laotianen zijn wat dat betreft best wel laks want als je met ze afspreekt blijken ze niet eens thuis te zijn, terwijl wij een motor van hun willen kopen. Bijzondere momenten beleefd.

Achterop de motor hebben we een frame laten lassen zodat onze backpacks achterop kunnen. We hebben een telefoontje met GPS gekocht en hopen op deze manier tot Vietnam te komen. Dat we Vietnam daadwerkelijk inkomen is nog de vraag, ze kunnen moeilijk doen aan de grens omdat ze geen buitenlandse voertuigen binnen willen hebben. We hopen niet dat we onze motor achter moeten laten in Laos maar dat is een zorg voor later.

Morgenvroeg vertrekken we met de motor richting het noorden van Vietnam. Een rit van 800 kilometer. We vinden het ontzettend spannend hoe dit allemaal zou gaan verlopen..

Hopelijk tot deel 9!


Liefs


Reacties