4/07/2016

australia 2016 ➤ we are ready


We zijn alweer een maand  terug in ons koude kikker landje. We vermaken ons prima en beginnen rustig weer met de voorbereidingen op ons volgende avontuur. We hebben namelijk de tickets geboekt en vliegen 1 Mei naar Melbourne, Australia om hier een jaar te verblijven!


Even weer lekker thuis :) 

Heerlijk om weer even thuis te zijn. Alles is weer even normaal, douchen wanneer je zin hebt om te douchen, elke avond een schoon bed om in te slapen en er wordt heerlijk voor je gekookt. We doen volop leuke dingen met onze families en vrienden. Wel gek is dat ik niet het gevoel heb dat we straks 'weer weggaan' maar meer het gevoel 'we gaan weer terug', terug naar ons leven.

Reizen voelt op dit moment als een manier van leven voor ons, deze manier van leven willen we de komende jaren graag voortzetten. Toch heb ik wel het idee dat het afscheid nemen deze keer moeilijker gaat worden. De eerste keer was ik onwetend, ik wist niet hoe het zou zijn om je familie zo lang niet te zien. Of hoe erg je soms eventjes naar thuis verlangt. Nu kennen we dit gevoel natuurlijk wel, en weten we wat er komen gaat.


Backpack inpakken 

De voorbereidingen, we hebben de backpacks weer van zolder gehaald en we zijn alvast een beetje aan het passen en meten. De backpacks zijn gelukkig nog in prima staat en wederom klaar voor een avontuurlijke reis.

De vraag is natuurlijk wat we mee gaan nemen. Exact vorig jaar, rond deze tijd kwamen we voor het eerst hiermee in aanraking. In Bangkok, Thailand, wat overigens onze eerste stop was van onze reis door Azië, dumpten we ongeveer 1/3 van onze spullen op het vliegveld. Winterjassen, overbodige kleren, noem maar op (achteraf mensen zeer blij mee gemaakt). Weer wat geleerd, neem nooit meer mee dan nodig is. Het is zonde dit allemaal achter te moeten laten omdat je simpelweg teveel in je Backpack hebt gepakt. Neem spullen mee die je daadwerkelijk gaat gebruiken.                                   

Australia

Australia, het grootste eiland ter wereld. Steden & boerderijen zo groot als Nederland, prachtige witte stranden, het Great Barrier Reef, the Sunsight state waar Brisbane ligt en waar een heerlijk, van de bovenste plank, tropisch klimaat heerst. Maar waar het ons voornamelijk om gaat is The Outback. Het wilde leven ver weg van de bewoonde wereld. De onmetelijk lege woestijn vol avontuur. Het land heeft ons, als wereldreizigers zoveel te bieden het aankomend jaar. De route uitstippelen stellen we in ieder geval nog even uit. We gaan eerst de nodige maanden hard aan het werk.Planning Australia

Omdat we zo goed als blut aankomen in Australië gaan we de eerste vier maanden werken. We hebben gelukkig werk gevonden, op een boerderij dichtbij Melbourne. We hopen na deze vier maanden genoeg geld bij elkaar te hebben gesprokkeld dat we een gaaf busje kunnen kopen om vervolgens heel Australië te gaan verkennen! We weten hoe het is om te 'leven' in een auto, maar liefst 3 maanden rond getrokken door Nieuw-Zeeland met onze stationwagen. Zoals het er nu voor staat, reizen we vanuit het zuidelijkste puntje van Australië. We willen het liefst zo snel mogelijk naar Western Australia reizen, de outback opzoeken. Natuurlijk gaan we jullie op de hoogte houden met leuke reisverslagen en foto's.


Klimaat

Australië is een groot land waar je meerdere klimaatzones vindt. Het grootste deel van Australië, het centrum, heeft een warm woestijnklimaat en is omringd door een grote zone met een warm steppeklimaat. Het noordelijke deel van Australië heeft een tropisch savanneklimaat, ook wel een subtropisch klimaat genoemd. Het zuiden en oosten van Australië hebben een zeeklimaat. Omdat Australië op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de jaargetijden precies tegenovergesteld van ons. Als het in Nederland winter is, is het in Australië zomer en als het bij ons zomer is, is het daar winter.

Omdat Australië relatief vrij dicht bij de evenaar ligt is het er vrij warm. In het noorden ligt de temperatuur tijdens de lokale winter nog steeds boven de twintig graden en slechts in sommige delen in het zuiden van Australië is er kans op vorst of sneeuw. Het is ook een vrij droog land, want ruim de helft van het landoppervlak heeft minder dan vijfhonderd millimeter neerslag op jaarbasis te verwerken. In het noorden, oosten en sommige plekken in het zuiden vallen hoeveelheden die te vergelijken zijn met Nederland of nog wat hoger.


Het klimaat rondom Melbourne ligt ongeveer op zelfde hoogte als Auckland, Nieuw-Zeeland. Gedurende het hele jaar best aangenaam, alleen in de winter kan het kwik zo af en toe onder de 10 graden duiken. 

We hopen jullie ook dit jaar weer mee te nemen in onze reis, vol avontuur. 

Liefs Ruud & Elise

Reacties

Geen opmerkingen :