4/04/2016

australia ➤ zo vraag je je working holiday visa aan


We willen zo nu en dan ook de toekomstige backpacker tegemoet komen en voorzien van nuttige informatie. Deze keer gaat het om het welbekende Working Holiday Visa, waar wij nu dus voor de 2e keer gebruik van gaan maken.

De meeste backpackers maken gebruik van het Working Holiday Visum. Hiermee kan je voor één jaar lang reizen en werken in Australië, Nieuw-Zeeland en Canada. Je kunt aanspraak maken op een tweede Working Holiday jaar wanneer je minimaal 3 maanden in je eerste jaar werk hebt gedaan op afgelegen plekken en/of waar in banen waar een gebrek is aan personeel. We raden je zeker aan het zorgvuldig door te nemen voordat je een aanvraag de deur uit stuurt.

Australië heeft met veel landen een zogeheten Working Holiday Agreement afgesloten. Dit betekent dat bewoners van deze landen gebruik kunnen maken van dit visum. Nederland en België hebben beide deze afspraak met Australië. Het regelement is als volgt: 

Wanneer je je WHV krijgt, moet je binnen 1 jaar in Australië zijn, daarna vervalt je visum. Tenzij je echt kan aantonen dat je in dat jaar door ernstige redenen niet naar Australië kon afreizen. Bijvoorbeeld door ziekte binnen de familie. Dus als je hem nu aanvraagt en je krijgt bijvoorbeeld 1 december 2016 bericht dat je WHV is toegekend, dan moet je voor 1 december 2017 in Australië zijn.

Je mag uiterlijk 1 jaar in dit land verblijven. 365 dagen. Natuurlijk mag je ten alle tijden het land verlaten binnen dit jaar.

Overige Working Holiday Visum regels

* Je moet minimaal 18 en maximaal 30 jaar oud zijn.

UITZONDERING: Je kunt dit visa ook op je 30ste aanvragen. Op het moment dat je je visa ontvangt moet je binnen een jaar tijd van dit visa gebruik maken. Vanaf dat moment gaat het jaar werken/vakantie in en mag je zo vaak Australië in en uit als je wilt gedurende die periode. Zo kun je een uitstapje maken naar bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland voor 3 weken om vervolgens zonder problemen het land weer in te komen.

* Je moet over de Nederlandse nationaliteit beschikken. (of over een andere nationaliteit waarmee Australië dit verdrag heeft gesloten)

* Je paspoort moet na vertrek uit Australië nog 6 maanden geldig zijn.

* Je moet kunnen aantonen dat je $5000 op je bankrekening hebt staan zodat je jezelf de eerste maanden kan redden. Er zijn genoeg “trucjes” om hier wat aan te doen (je ouders kunnen je dit geld lenen en in Australië kan je dit geld weer terugstorten). De kans dat je eruit gepikt word is zeer klein overigens. De één begint gelijk met rondtrekken, de ander werkt een x-aantal maanden op een dairy farm bijvoorbeeld om zodoende een mooi bedrag bij elkaar te krijgen.

* Je mag niet langer dan 6 maanden voor dezelfde werkgever werken. Dit zal je wel goed uitkomen aangezien je ook nog het land wil verkennen.

* Het visum is precies een jaar geldig en kan dus niet voor langer dan dit jaar worden verlengd mits je aan de voorwaarden van een 2e jaar voldoet en deze hebt aangevraagd. Je moet dan minimaal 3 maanden bepaald werk hebben gedaan. Voor meer informatie kijk je op: http://www.immi.gov.au/visitors/working-holiday/417/eligibility-second.htm

* Je aanvraag word  normaal gesproken goedgekeurd binnen 24 uur, mits er geen bijzonderheden zijn.

Als deze regels op jou van toepassing zijn kan je het visum aanvragen via onderstaande website: Working Holiday Visa . Mocht je problemen ondervinden tijdens het aanvragen van je visa kun je ook per email contact met ze opnemen: evisa.whm.helpdesk@immi.gov.au


We hopen jullie hiermee voldoende te hebben geinformeerd. Zo niet, kan je altijd contact met ons opnemen door het contact-form in te vullen. Succes!

Reacties

1 opmerking :

evisum direct zei

Uitstekende blog. Bedankt voor het delen van dit informatieve blog. Als u van plan bent om naar India, Vietnam, Sri Lanka, Turkije te reizen, helpen onze experts u om online een visum te krijgen. Neem contact op met onze experts om een visum aan te vragen.

online visum india
visum india aanvragen
visumaanvraag india
online visum vietnam
visum vietnam aanvragen
visumaanvraag vietnam
online visum sri lanka
visum sri lanka aanvragen 
visumaanvraag sri lanka
online visum Turkije
visum Turkije aanvragen
visumaanvraag Turkije